De beste soorten muziekinstrumenten

De beste soorten muziekinstrumenten

instruments

In het algemeen zijn de vier orkestrale strijkinstrumenten (van hoog naar laag in aflopende volgorde van klankhoogte) de violen, de altviolen, de cellos en de contrabassen. Elk van deze instrumenten heeft vier snaren, die in volgorde van klankhoogte staan opgesteld, en kunnen worden bespeeld door met een strijkstok te tokkelen of door middel van een viool (het equivalent van een gitaar); de altviool wordt echter beschouwd als het moeilijkst te bespelen vanwege de grote mate van variatie in vorm en grootte en de moeilijkheid om de klanken van deze instrumenten te produceren. De cello wordt beschouwd als het op één na populairste instrument, op de voet gevolgd door de blokfluit en het orgel. De blokfluit zou dateren uit de 14e eeuw, terwijl het orgel waarschijnlijk rond dezelfde tijd als de blokfluit werd uitgevonden. De blokfluit en het orgel spelen beide zachte kopieën van normale symfonieën, terwijl het orgel louter wordt gebruikt voor niet-liturgische functies, zoals het aankondigen van de komst van de volgende ceremonie, enz.

Een andere groep instrumenten omvat harp, klarinet, blokfluit, basklarinet, staande bas, fluit, blokfluit, enzovoort. Deze instrumenten worden meestal bespeeld in kamermuziek, en worden beschouwd als zeer mooi. Slaginstrumenten zijn de cimbalen, trombone, snaartrom en dergelijke. Al deze instrumenten zijn gemaakt van metaal, en het is niet ongewoon om een koperblazerssectie te vinden in jazz of rock muziek. De meeste percussie-instrumenten die vandaag de dag te vinden zijn, hebben een voorgeprogrammeerde reeks bekkens die vooraf zijn ingesteld op de standaardgrootte van trommels, die worden bespeeld door het gebruik van pedalen.

Er is een breed scala aan verschillende soorten platen beschikbaar, en ze spelen allemaal een belangrijke rol in het opnameproces. Oldies zijn naast als het gaat om de muziek scene, met platen van artiesten als Elvis, Stevie Wonder, The Beatles en anderen. Moderne artiesten hebben platen die worden uitgebracht door grote labels als Virgin, die de neiging hebben betrouwbaarder te zijn als het gaat om kwaliteit. Sommige artiesten die een indrukwekkende discografie hebben, hebben ook heruitgaven van hun albums die opnieuw gemasterd zijn. Deze heruitgaven zijn ook een goede bron van zeldzame verzamelobjecten.

Sources for this article: