Drie verschillende manieren waarop muzikanten geld verdienen

Drie verschillende manieren waarop muzikanten geld verdienen

musicians

Het komt vaak voor dat muzikanten een van hun albums in de bioscoop zien of wanneer ze tv kijken, waarbij de vraag rijst: Waarom wordt er geld voor muzikanten gebruikt? Het simpele antwoord is dat muzikanten, net als ieder ander beroep, gewend raken aan het werken met anderen die soortgelijk werk doen. Als je een bandlid bent, betaalt de platenmaatschappij je, en als je getekend bent bij een major label, betalen zij je ook. Muzikanten die met een vakbondscontract opnemen, krijgen van het label meestal nieuwe, frequentere opdrachten wanneer hun albums opnieuw in licentie worden genomen. Dit is logisch omdat het label kan voorspellen welke nummers zullen verkopen en geld kan besparen door te voorkomen dat nummers opnieuw in licentie worden gegeven.

De tweede meest voorkomende reden dat muzikanten restinkomsten uit hun werk ontvangen, is dat hun werk in handen komt van kopers die hun een deel van de winst zullen betalen. Het is gebruikelijk dat een artiest of band ongeveer 50% van de verkoopprijs van zijn album kan terugverdienen via dergelijke licenties. Dit is niet alleen voordelig voor de artiest maar ook voor de koper aangezien de koper betaalt voor het gebruik van het talent in plaats van de artiest rechtstreeks te betalen. Op de lange termijn betekent dit dat de muzikant of band meer geld verdient dan zonder de hulp van iemand anders.

De derde manier waarop een muzikant geld verdient, is door nieuw gebruik. Zoals gezegd kunnen muzikanten die live optreden in de studio of op tournee zijn, merken dat hun muziek bekend is en dat ze dus regelmatig de studio kunnen bezoeken om zichzelf te promoten. Dit helpt hen fris te houden als uitvoerders en houdt hun liedjes in de "zak" van de fans. Muzikanten die in de opnamestudio werken aan nieuwe projecten kunnen ook profiteren van deze interactie omdat zij nieuwe songwriters nodig hebben om te schrijven voor hun komende projecten. Nieuwe toepassingen voor talent, zoals deze, worden voortdurend ontdekt en ontwikkeld door de muzikanten van vandaag.

Sources for this article: