Enkele beroemde musici uit de hele wereldgeschiedenis

Enkele beroemde musici uit de hele wereldgeschiedenis

Muzikanten zijn mensen die muziek maken en dat voor zichzelf of voor anderen doen. Het zijn geen echte ambachtslieden, maar ingehuurde acteurs. Muzikanten maken muziek met instrumenten zoals pianos, trommels en keyboards. De praktijk van het bespelen van instrumenten gaat terug tot de vroegste tijden. Archeologische vondsten bewijzen dat sommige vroege mensen muziek maakten. Voorbeelden van deze vroege muziekstukken zijn de zogenaamde "Pythagoreïsche trommelaars", die uit steen gehouwen zijn gevonden.

muzikanten

Een muziekinstrument bestaat uit een lichaam, dat een deel is van een mens of dier, en een deel dat geluid voortbrengt, dat een versterker wordt genoemd. In wezen kan elk voorwerp dat door trillingen geluid voortbrengt als muziekinstrument worden beschouwd, hoewel in theorie elk materiaal dat dergelijke geluiden kan voortbrengen ook als instrument kan worden beschouwd. Een uitvoerder die een instrument bespeelt, wordt een instrumentalist genoemd. Piano, gitaar, viool en drums zijn veel voorkomende voorbeelden van de soorten muziekinstrumenten. De beroemdste en bekendste muziekinstrumenten zijn: de piano, de gitaar, de viool en de trommel.

Muzikanten hebben, net als andere ambachtslieden, hun eigen unieke stijl en manier van muziek maken. Sommigen bespelen instrumenten om prachtige muziek te maken voor bruiloften, partijen, huwelijken, geboortes, en vele andere gelegenheden. Veel muzikanten besteden hun hele leven aan het perfectioneren van hun vak. Dit zijn enkele van de beroemdste muzikanten uit de geschiedenis van de wereld.

Sources for this article: