Evenementen zijn geen sociale situaties - en dat zouden ze ook niet moeten zijn

Evenementen zijn geen sociale situaties - en dat zouden ze ook niet moeten zijn

events

Corporate events, gericht op team-building mogelijkheden, het delen van business-cultuur initiatieven, of vonk nieuwe samenwerkingen, hebben over het algemeen vrij sterke agendas in het begin, maar na verloop van tijd, mensen hebben de neiging om vrij veel baal om daar te gaan, en wind ofwel missen het punt, of gewoon uit de weg snel. Het probleem met bedrijfsevenementen is dat ze werk en aandacht wegnemen van de mensen die over het algemeen het werk doen. Zeker, er zijn veel getalenteerde mensen aanwezig, die veel weten over veel verschillende dingen, maar het is niet zo dat ze allemaal deel uitmaken van het team. Ze hebben hulp nodig om hun eigen ideeën over te brengen, om feedback van elkaar te krijgen en om ervoor te zorgen dat het grote geheel wordt begrepen.

Enter entertainment. Een bedrijf kan honderden mensen inhuren om te helpen bij evenementen - entertainment, partyplanners, fotografen, decorateurs, podiumpersoneel... Maar zonder een entertainmentcoördinator of een groep betrouwbare vrijwilligers kunnen evenementen helemaal nergens toe leiden. Ze kunnen zelfs het succes van een evenement saboteren, als ze niet goed op de hoogte worden gehouden van wat er gaande is, de personeelsbezetting, de verwachtingen, het budget, de gastenlijst, het thema, de stijl, het tijdstip en de indeling.

Aentertainment, mits goed uitgevoerd, is dus een van de belangrijkste elementen van evenementen. Of je nu een feest geeft voor je werknemers of een grote prijsuitreiking sponsort, entertainment is koning. Natuurlijk kan entertainment sterk variëren naargelang het type evenement, wie er deelneemt, de grootte van het publiek, de locatie (als die groot is), enzovoort. Een dansmarathon is bijvoorbeeld niet echt "amusement", maar het is wel leuk om te zien hoe iedereen zich amuseert. Hetzelfde geldt voor parades, theatervoorstellingen, live bands, enz.

Sources for this article: